четвер, 31 січня 2008 18:58

Медбрат травив пацієнтів із нудьги

У чеському містечку Гавличкув Брод розпочався суд над колишнім медбратом Петром Зеленкою, 31 рік. Його звинувачують у вбивстві щонайменше сімох пацієнтів відділення інтенсивної терапії місцевої лікарні та підготовці до вбивства ще десятьох людей.

Протягом семи місяців 2006 року Зеленка вводив хворим смертельні дози гепарину — ліки, що сповільнюють згортання крові. У пацієнтів починалися внутрішні кровотечі, від яких вони помирали. У вересні 2006-го керівництво лікарні запідозрило Зеленку у вбивствах. У грудні його заарештували. Тоді ж він у всьому зізнався.

— Я хотів щось зробити, викликати якийсь рух, — говорить чоловік. — Я знав: коли ввести хворому гепарин, до нього позбігаються лікарі, буде щось відбуватися. Мені це подобалося. Я не міг зупинитися.

Слідчі у справі Зеленки припускають, що на такі вчинки його могла надихнути книга Дена Брауна "Ангели і демони", в якій описуються подібні вбивства.

Медбратові загрожує довічне ув"язнення. Проте під час першого судового засідання він несподівано повідомив, що має психологічні проблеми і вживає ліки. Його батько наполягає на медичній експертизі. Якщо Петра Зеленку визнають психічно хворим, це пом"якшить його вину і зменшить термін.

Зараз ви читаєте новину «Медбрат травив пацієнтів із нудьги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі