середа, 27 лютого 2008 18:53

Мавпі-нареченій на весілля подарували золоте кольє

Близько трьох тисяч жителів індійського селища Гхантешвара в  штаті Орісса відсвяткували весілля мавп. Гостей пригощали рисом, бобами, овочами, рибою та солодощами. Натомість вони приносили "молодятам" подарунки. Місцевий бізнесмен презентував нареченій, 3-річній макаці Джхмурі, золоте кольє.

Жінки одягли молоду в червоне сарі п"ять метрів завдовжки. Прикрасили її квітами та змастили олією сандалового дерева. Після цього Джхмурі віднесли до місцевого індуїстського храму. Процесію супроводжували музика, танці та феєрверки. Коли до храму занесли нареченого Ману, жінки почали співати традиційні обрядові пісні. Потім священик Даітарі Даш виконав сакральні гімни на честь "молодят".

— Це був унікальний досвід, — говорить служитель. — Я вперше проводив весільний обряд для двох тварин. Зробив ті самі ритуали, що і для людей.

Мавпи вважаються священними тваринами в індуїстській міфології. Тих, яким справили весілля, тримали як домашніх тварин. Джхмурі кілька років тому знайшли в місцевому храмі. Ману — в саду неподалік сусіднього селища. Їхні власники вирішили відпустити тварин на волю, але перед тим влаштувати для них весілля.

— У мене таке відчуття, ніби я віддаю заміж доньку, — говорить Маміна, власниця Джхмурі. — Мені нестерпна думка про те, що вона більше не буде з нами.

Зараз ви читаєте новину «Мавпі-нареченій на весілля подарували золоте кольє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі