пʼятниця, 12 вересня 2008 17:55

Мавпи одружилися в китайському зоопарку

Автор: фото: REUTERS
  Вуконґ одружився зі Сю в присутності свідків-доглядачів їхніх вольєрів
Вуконґ одружився зі Сю в присутності свідків-доглядачів їхніх вольєрів

У зоопарку китайського міста Веньлінь влаштували мавпяче весілля. 7-річний Вуконґ одружився зі Сю, 6 років. Свідками стали їхні доглядачі. Такими заходами дирекція закладу хоче збільшити кількість відвідувачів.

Ще одне мавпяче весілля відбулося в лютому цього року в Індії. На церемонію прийшли 3 тис. місцевих. Наречена була у весільній сукні. Одружити приматів захотіли господарі.

— Це був унікальний досвід. Я вперше уклав шлюб між тваринами. Дотримувався всіх ритуалів, які проводжу для людей, — каже індуїстський священик, який вінчав пару.

У січні 2008 року в Індії не дозволили одружити 19 собак. Згідно з індуїстськими ритуалами, вони мали сидіти навколо священного вогнища з квітами в зубах. Але церемонію заборонили на вимогу організації "Люди для тварин".

— Такі весілля — це знущання над тваринами, — говорить представник організації. — Люди триматимуть передню лапу пса проти його волі та змушуватимуть танцювати. Це не по-людськи.

У Бразилії навесні оженили жирафів. Зоопарк Ріо-де-Жанейро на честь свята прикрасили білими стрічками, а відвідувачів пригощали тортом.

Зараз ви читаєте новину «Мавпи одружилися в китайському зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі