вівторок, 10 квітня 2007 16:48

Марія Саєнц зустрілася з родиною через 25 років

Автор: фото: REUTERS/Probusqueda
  Марія Лорена Саєнц (ліворуч) розмовляє зі своєю матір’ю в селищі Какаопера в Сальвадорі. З родиною жінка зустрілася через 25 років розлуки
Марія Лорена Саєнц (ліворуч) розмовляє зі своєю матір’ю в селищі Какаопера в Сальвадорі. З родиною жінка зустрілася через 25 років розлуки

— Мені 27, а я до сьогодні й не знала, хто я така, — розповідає американка Марія Лорена Саєнц.

Народилася вона в Сальвадорі. Нещодавно жінка знайшла свою справжню родину. Їх розлучили 25 років тому. Марію вивезли з країни під час громадянської війни, що почалася в країні 1969 року.

До табору біженців, де жила сім"я Саєнц, прийшов мародер. Він побачив гарну дворічну дівчинку, яка гралася, й просто забрав її. Ані мати, ані батько нічого не могли зробити — він пригрозив зброєю. Під час війни так викрали багато сальвадорських дітей. Потім їх продавали в США багатим бездітним парам.

У випадку з Марією угода не відбулася, й дівчинка опинилася в дитячому притулку. Звідти її забрала родина з міста Бостон. Там вона виросла й отримала освіту.

Американські батьки любили прийомну доньку. Однак Марія хотіла знайти свою справжню родину. Тому після університету поїхала з гуманітарною місією до Сальвадору. Там вийшла на слід своїх справжніх батьків. Вони живуть у селищі Какаопера провінції Моразан. Побачити доньку вже й не сподівалися. Виявилося, що Марія має вісім братів і сестер. Жінка планує залишитися жити з ними.

Війна в Сальвадорі закінчилася 1992 року. Відтоді свої родини знайшли 323 дитини, викрадені повстанцями. Однак більшості не вдається зустрітися з рідними. Часто буває, що ті вже померли.

Зараз ви читаєте новину «Марія Саєнц зустрілася з родиною через 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі