середа, 20 лютого 2008 15:43

Маріам Амаш визнали найстарішою людиною на планеті (ФОТО)

  Про рекордний вік Маріам Амаш стало відомо, коли вона загубила посвідчення особи і прийшла робити нове
Про рекордний вік Маріам Амаш стало відомо, коли вона загубила посвідчення особи і прийшла робити нове

Ізраїльтянці Маріам Амаш із селища Джизр а-Зарка виповнилося 120 років. Комітет Книги рекордів Гіннеса визнав її найстарішою людиною на планеті. До цього рекордсменкою була 114-річна американка Една Паркер.

Маріам загубила своє посвідчення особи і прийшла до місцевого паспортного столу отримати нове. Тоді й стало відомо про її вік. За документами, Амаш народилася 1888 року. Тоді частина нинішньої ізраїльської території належала Туреччині. Жінка добре пам"ятає часи турецького режиму, які скінчилися ще після Першої світової війни.

Родичі Маріам розповідають, що в неї десятеро синів і донька, якій уже за 80. Жінка має 120 онуків, 250 правнуків і 20 праправнуків. Одна з невісток Амаш говорить, що та надзвичайно активна і стежить за своїм харчуванням.

— Вона обов"язково щодня випиває столову ложку оливкової олії і багато ходить.

Маріам — набожна мусульманка. Вона чотири рази здійснювала паломництво до Мекки. Востаннє відвідувала мусульманську святиню 15 років тому — у віці понад 100 років.

У хаті 120-річної ізраїльтянки завжди багато гостей. До неї заходять не лише родичі, а й усі охочі послухати історії про старі часи.

У комітеті Книги рекордів Гіннеса кажуть, що зафіксувати рекорд Маріам зможуть після того, як отримають ряд документів: свідоцтва про народження членів сім"ї, медичні картки й навіть шкільні атестати дітей. Усе це допоможе вибудувати хронологічну лінію життя Амаш і довести її вік.

Зараз ви читаєте новину «Маріам Амаш визнали найстарішою людиною на планеті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі