вівторок, 30 січня 2007 19:51

Мамонов обізвав Путіна миршавим розвідником

— Я не розумію, чому люди дивляться картину "Острів" і плачуть у кінотеатрах. Водночас те, що відбувається навколо, нікого не хвилює, — почав свою промову на врученні п"ятої національної кінематографічної премії "Золотий орел" у Москві 55-річний актор Петро Мамонов.

Його нагороджували за кращу чоловічу роль. Церемонію влаштували в голлівудських традиціях: дами у вечірніх сукнях, чоловіки у костюмах. Ведучий жартував з усіма номінантами, а ті ледь не слізно дякували, отримуючи статуетки.

Мамонов з натовпу вирізнявся. Він прийшов у в"язаному светрі, джинсах і брудному спортивному взутті.

— А ви всі граєте. Але це ваше безтурботне життя призведе до того, що ми всі вивчатимемо китайську мову, — раптом змінив він тему. — Мій онук, напевно, буде різноробочим на нафтовій свердловині, якою керуватиме китаєць. А Путін що? Він миршавенький, він розвідник. Що він може?

Поки присутні в залі роздумували, як зреагувати на слова митця, він торкнувся ще однієї теми.

— Ми щороку вбиваємо чотири мільйони майбутніх Суворових і Пушкіних. Дівчата, давайте народжуйте! — сказав актор.

Після паузи в залі почали трохи нервово аплодувати. Однак глядачам "Першого каналу" різкий виступ Мамонова вирішили не показувати. Його звернення із сюжету вирізали.

На початку 1980 років Мамонов створив першу альтернативну російську музичну групу "Звуки МУ". У своїх текстах вона пропагувала алкоголь і легкі наркотики. Дуже швидко стала популярною, однак 1989 року розпалася.

Відтоді Мамонов почав зніматися в кіно. Зіграв у семи картинах. 1995-го він вирішив стати відлюдником і поїхав жити у село Ревякіно неподалік Москви. Лише торік погодився зіграти у фільмі 57-річного Павла Лунгіна "Острів". Картину на церемонії визнали кращою в шести номінаціях.

Зараз ви читаєте новину «Мамонов обізвав Путіна миршавим розвідником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі