вівторок, 06 травня 2008 16:57

Майже 4 тисячі людей загинуло під час урагану в М"янмі

У М"янмі — державі в південно-східній Азії — 3 травня під час урагану "Наргіс" загинуло 3969 осіб. Ще три тисячі вважають зниклими безвісти.

Майже у п"яти областях країни оголосили надзвичайний стан. Люди залишилися без струму та питної води. Вулиці завалено деревами та сміттям, багато людей залишилися без домівки. Пориви вітру сягали 190 км/год.

Від стихії постраждала колишня столиця країни Янгон. Там майже немає струму, телефонного зв"язку та Інтернету. Рятувальники та військові прибирають із вулиць уламки стріх, перевернуті автівки, дерева. Люди пересуваються переважно на човнах — рівень води сягає майже по пояс.

Місцеві торговці користуються ситуацією і підвищують ціни на продовольчі товари. У магазинах розпродали свічки. Аеропорти країни не працюють.

Роботі рятувальників перешкоджають стихія та влада. Уряд М"янми, воєнна хунта, обмежує доступ у певні райони країни. Чиновники перечікують негоду в бункері в Нейпьїдо — новій столиці М"янми. Допомогу запропонувала ООН.

Ураган "Нагріс" рухається у напрямку Таїланду. Тайці готуються до негоди.

Зараз ви читаєте новину «Майже 4 тисячі людей загинуло під час урагану в М"янмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі