четвер, 08 квітня 2021 07:20

Мафіозі зловили завдяки кулінарному шоу

Італійська поліція знайшла колишнього мафіозі 53-річного Марка Ферена Клода Б'яра завдяки його кулінарному шоу на ютюбі. Чоловік сім років переховувався в Домініканській Республіці.

Марк не показував обличчя на відео, але в кадр потрапляли тату на тілі. Детальний опис малюнків і написів був у поліції. Б'яра заарештували й екстрадували в Італію.

2014-го поліція оголосила його у розшук. Звинуватили в торгівлі кокаїном під час роботи на мафію. Переправляв наркотики в Нідерланди. Його почали шукати, коли отримали свідчення кур'єрів. Ті скаржилися, що Б'яр був дуже жорстокий, якщо підозрював зраду чи крадіжку. Відтоді чоловік переховувався. Жив у місті Бока-Чіка. Місцева поліція каже, що проблем із ним жодного разу не мали.

— Його не знайшли б, якби не той ютюб, — говорить Джакомо Ференці з Інтерполу. — Чиясь дружина шукала рецепт. Натрапила на відео Марка. У нього всі руки в татуюваннях. Ні з чим не сплутаєш. Сам пояснив, що сумує за сімейними обідами. Завжди смачно готував і запрошував своїх близьких і родичів інших мафіозі.

"Ндрангета" — найбільше мафіозне угруповання в Італії. Діють переважно в регіоні Калабрія. Також мають справи в усьому світі — контролюють постачання кокаїну з Південної Америки до Європи. Членів мафіозної групи звинувачують у вбивствах, замахах, вимаганні, викраденні людей, розголошенні службових таємниць і зловживанні службовим становищем. Керує всім 66-річний ­Луїджі Манкузо на прізвисько Дядечко.

У січні в Італії розпочався суд над 355 людьми, яких підозрюють у причетності до "Ндрангети". Це наймасштабніший за 30 років процес над мафією в країні. Триватиме щонайменше два роки. Мають заслухати понад 900 свідків. Список звинувачених зачитували 3 год.

У Калабрії живуть до 150 сімей "Ндрангети". Лише в цьому регіоні група має понад 6 тис. членів. На думку прокурора НіколоГраттері, дохід "Ндрангети" — більш як $50 млрд євро на рік.

Зараз ви читаєте новину «Мафіозі зловили завдяки кулінарному шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі