понеділок, 19 листопада 2007 17:22

Людину-дерево лікуватимуть вітаміном А

  Індонезієць Деде має рідкісне генетичне захворювання, при якому імунна система не контролює росту бородавок. Американський дерматолог Ентоні Гаспарі каже, що він ніколи не матиме ідеального тіла, але принаймні зможе користуватися руками
Індонезієць Деде має рідкісне генетичне захворювання, при якому імунна система не контролює росту бородавок. Американський дерматолог Ентоні Гаспарі каже, що він ніколи не матиме ідеального тіла, але принаймні зможе користуватися руками

35-річний індонезійський рибалка Деде майже попрощався з життям. Місцеві лікарі говорили, що нарости, які зробили тіло чоловіка схожим на дерево, скоро вб"ють його. Однак американський вірусолог Ентоні Гаспарі пообіцяв вилікувати індонезійця.

Нарости почали з"являтися в Деде після того, як він підлітком порізав коліна. Спочатку новоутворення не заважали. Однак через кілька років він уже не міг нічого робити руками. Згодом недуга поширилася по всьому тілу. Чоловіка звільнили з роботи. Дружина покинула його з двома малолітніми дітьми. Нині вони вже підлітки.

Щоб хоч якось заробляти, Деде довелося пристати до цирку. Він виступав перед глядачами в "Шоу потвор" під прізвиськом Людина-дерево.

Індонезійські медики не могли йому допомогти. Вони лише встановили, що нарости з"явилися через невідомий науці вірус, що швидко призведе до смерті чоловіка.

Цим випадком зацікавився американський дерматолог Ентоні Гаспарі. Він провів ретельні аналізи і встановив, що у вірусі немає нічого надзвичайного. Це була папілома, що спричиняє появу бородавок. Однак цей вірус у людей коригує імунна система, тож бородавки не виростають великими. А Деде страждає на рідкісне генетичне захворювання, що не дозволяє контролювати папілому.

Доктор Гаспарі запропонував йому лікування великими дозами синтезованого концентрованого вітаміну А. Він має припинити ріст нових бородавок. А ті, що є, можна буде заморозити і зрізати.

— У нього ніколи не буде ідеального тіла. Однак бородавки зменшаться настільки, щоб чоловік міг користуватися руками, — каже вірусолог. — Я ніколи не бачив такого за свою тридцятирічну кар"єру. Йому страшенно не поталанило. Шанс мати таке захворювання — один на мільйон.

Деде мріє про те, щоб побачити своїх онуків.

Зараз ви читаєте новину «Людину-дерево лікуватимуть вітаміном А». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі