четвер, 31 січня 2008 18:59

Люди найбільше схильні до депресій після 40 років

Наймасштабніше за весь час дослідження людського щастя та психічного здоров"я провели вчені з Уорвікського університету у Великій Британії та університету Дартмунд у США. Науковці виявили, що людина найбільше схильна до депресій після 40 років.

У британців пік депресії наступає у 44-річному віці. У американських жінок — у 40, у чоловіків — близько 50 років. Учені мають кілька версій, чому найбільш  подавлений психічний стан припадає саме на цей вік.

Згідно з першою, в юності люди досить безпорадні. Молодість іде на досягнення мрій, задоволення амбіцій. 40–50 років — період осмислення прожитого. У 40-річному віці людина намагається проаналізувати свої досягнення. У старості вчиться сприймати і любити себе такою, якою вона є. В пенсійному віці наближається до смерті. У 40–50 років люди часто розчаровуються в житті, зневіряються.

Друга версія пропонує таке пояснення. У віці близько 40 років людина починає втрачати родичів і друзів. Необхідний час, аби навчитися жити з такими втратами. У цей час починається переосмислення власного життя, шукається своє місце у світі. Звідси і депресії, кажуть учені.

У дослідженні брали участь майже два мільйони людей у Великій Британії та США. Результати показали, що від депресій страждають усі, незалежно від статі, роду занять, соціального статусу або сімейного стану.

Учені стверджують, що щасливі люди живуть довше. Тобто нещасливі помирають молодими, а щасливі живуть до старості. Ті, хто доживають до 70 років у хорошому здоров"ї, психічно такі ж здорові й активні, як і 20-річні.

Зараз ви читаєте новину «Люди найбільше схильні до депресій після 40 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі