понеділок, 01 жовтня 2007 17:21

Любителі регбі моляться у Нотр Дам де Регбі

Автор: фото: REUTERS/Steve Holland
  Церква Нотр Дам де Регбі у французькому селищі Лярів’єр прикрашена футболками гравців у регбі. На вітражах зображені сцени з гри, а також Ісус і Марія з м’ячами
Церква Нотр Дам де Регбі у французькому селищі Лярів’єр прикрашена футболками гравців у регбі. На вітражах зображені сцени з гри, а також Ісус і Марія з м’ячами

На одному з вітражів у церкві французького селища Лярів"єр за 150 км на південь від міста Бордо діва Марія тримає на руках малого Ісуса. Він бавиться м"ячем для гри в регбі. На іншому — вона сама притримує м"яч ногою. Усередині храм прикрашений футболками гравців та овальними м"ячами.

Церкві Божої Матері покровительки регбі (Нотр Дам де Регбі) вже 40 років. Отець Мішель Дівер, 84 роки, відкрив її на честь загиблих французьких гравців. Майже всі ці роки він був її настоятелем. Тут регулярно проходять служби за здоров"я гравців національної команди.

Одна з молитов звучить приблизно так: "Мати Божа, заступися за нас і дай нам сили, щоб іти до перемоги. Дай нам сили боротися, аж поки не досягнемо своєї мети".

Нотр Дам де Регбі стала легендою серед любителів цієї гри з усього світу. Щороку сюди проходить близько 10 тис. відвідувачів. Із 7 вересня до 20 жовтня у Франції проходить Кубок світу з регбі. Вболівальники їдуть до церкви, щоб помолитися за перемогу своїх фаворитів.

Три роки тому Отець Мішель Дівер пішов на пенсію. Але цього року після 7 вересня він повернувся. Того дня французька команда Ле Блюз програла в матчі з аргентинцями з рахунком 12:17. Мішель почав проводити меси перед кожною наступною грою своєї команди. І франузи перемогли у трьох матчах. Команду з Намібії вони обіграли з рахунком 87:10, Ірландії — 25:3, Грузії — 64:7.

Зараз ви читаєте новину «Любителі регбі моляться у Нотр Дам де Регбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі