середа, 21 листопада 2007 17:27

Лорі Пайкрофт захищає науковців від захисників тварин

Активісти руху захисту тварин у Великій Британії часто вдаються до крайнощів — використовують вибухівки, провокують працівників лабораторій на скандали, шантажують їх. Вони блокують роботу наукових лабораторій та університетів.

16-річний Лорі Пайкрофт, який живе в університетському місті Оксфорд, вирішив стати на захист учених. Із квітня він намагається завадити роботі тих, хто виступає проти дослідів та експериментів над тваринами.

Лорі каже, що має двох котів, яких дуже любить. У нього є дідусь, який живе з двома пересадженими від свині серцевими клапанами. На думку хлопця, життя людини важливіше за життя тварин.

Пайкрофт вирішив стати на захист науковців, коли побачив чергову акцію протесту захисників тварин. Ті марширували вулицями із закликом: "Зупинити біомедичний центр!". 17 місяців вони бойкотували його за наміри проводити досліди над хом"яками, рибами та мавпами.

Активісти руху влаштовували демонстрації перед аудиторіями та бібліотеками університету. Захоплювали офіси і знищували обладнання. Деяких працівників університету публічно звинуватили у педофілії.

Лорі Пайкрофт створив організацію "Про — Тест". Її учасники виступають за вільне право учених проводити досліди над тваринами. До Пайкрофта приєдналися студенти та професори Оксфорда. Вони влаштовують демонстрації, що збирають понад тисячу осіб.

Зараз ви читаєте новину «Лорі Пайкрофт захищає науковців від захисників тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі