четвер, 24 травня 2007 17:54

Лора Шенлі радить жінкам народжувати вдома

Автор: фото: REUTERS
  Більше тисячі жінок у світі провели пологи вдома. Вони запевняють, що це природній процес, тому зайвого втручання не потребує
Більше тисячі жінок у світі провели пологи вдома. Вони запевняють, що це природній процес, тому зайвого втручання не потребує

24-річна британка Сара з графства Ессекс першу дитину народила без допомоги лікарів, медсестер та чоловіка. Протягом трьох годин, доки тривали пологи, той сидів у сусідній кімнаті.

— Це для мене — таке ж інтимне переживання, як секс, — пояснює жінка. — Тому не дуже хочеться, щоб хтось сидів поруч і заглядав тобі поміж ніг. Боляче не було. Відчувала лише, як працюють м"язи. Потім з"явилася голівка дитини.

Сара належить до жінок, які народжують удома без будь-якої допомоги. Групи таких майбутніх матерів є у багатьох містах США, Канади, Австралії й Нової Зеландії. Жінки спілкуються на форумах в Інтернеті. Кажуть, що перед пологами серйозно готуються, читають книжки, про всяк випадок дізнаються, до якої лікарні найшвидше дістатися.

Американка Лора Шенлі з Колорадо написала книгу про те, як стати матір"ю вдома. Вона народила п"ятьох дітей. Жінка стверджує, що це не така вже й велика проблема, як говорять про неї лікарі. Мовляв, поява дитини на світ — це природній процес. Тому він повинен відбуватися без зайвого втручання.

— Існує лише три речі, які можуть викликати проблеми з пологами: бідність, втручання інших і страх, — пише авторка у книзі. — Як тільки є доступ до чистої води і нормальних житлових умов — а більшість жінок їх мають — залишається позбутися двох інших. Тоді народження стане найбезпечнішим процесом.

Уже понад тисяча жінок у світі народжували самостійно. Лікарі продовжують наголошувати, що це вкрай небезпечно. У деяких випадках дитина може померти. Медики закликають ухвалити закон, який дозволить дітям, народженим удома, після повноліття подавати на своїх матерів до суду.

Зараз ви читаєте новину «Лора Шенлі радить жінкам народжувати вдома ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі