четвер, 14 січня 2021 00:35

Літак упав у море

Пасажирський літак авіакомпанії "Срівіджая ейр" розбився 9 січня в Яванському морі неподалік індонезійського острова Лакі. На борту "Боїнга 737–500" були 62 людини — 12 членів екіпажу та 50 пасажирів. 10 із них — діти.

Літак прямував в адміністративний центр Західного Калімантану Понтіанак. Зі столиці Індонезії Джакарти відправився о 14:36 за місцевим часом. За 4 хв. зник із радарів і перестав виходити на зв'язок із диспетчерами. Пізніше з'ясували, що почав стрімко втрачати висоту — за хвилину понад 3 км.

У морі рибалки натрапили на уламки й мастильну пляму. Глибина в цьому місці — понад 20 м. Рятувальники знайшли бортові самописці, відправлять експертам.

— Нам ніхто нічого не каже, — розповідає сестра загиблого пасажира Саріман Караджарто. — Літаку — 27 років. Але літають і старіші. Перед вильотом усе перевірили. Падав дощ, але сильної зливи не було. Тобто нічого критичного. Брат мав летіти у відрядження в лютому. Та переніс на січень. Хотів потрапити на материн ювілей. Їй ще нічого не сказали.

Глава національного комітету транспортної безпеки Індонезії Соєрджанто Тьяджоно вважає, що лайнер розбився від удару об поверхню води. Літак при зльоті проходив через грозовий фронт і опинився в зоні сильної турбулентності. За попередніми даними, пілоти казали про можливу дезорієнтацію.

— Це непрямий наслідок епідемії і скасованих польотів, — каже експерт з безпеки Локкарт Массана. — Пілотам бракуватиме досвіду і знань, що робити в нестандартних ситуаціях. Навички забуваються. Треба розібратися, чи не було помилки диспетчерів. У результаті отримуємо трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Літак упав у море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі