четвер, 08 жовтня 2009 18:24

Лисе чудовисько схоже на лінивця

Автор: фото з сайту www.crazy.werd.ru
  Тварину без шерсті закидали камінням у Панамі. Вона має слизьку шкіру та довгі кінцівки
Тварину без шерсті закидали камінням у Панамі. Вона має слизьку шкіру та довгі кінцівки

У Панамі п"ятеро підлітків закидали камінням невідому істоту. Вона була схожа на лінивця, але без шерсті. Вилізла з печери на березі озера біля міста Серро Азул. Там грали у футбол хлопці 14–16 років.

— Чудовисько пішло до дітей, — розповідає 36-річний біолог панамського зоопарку "Ріо" Августо Андерсон. — Із переляку вони почали кидати в нього камінням. Нещасне створіння не встигло втекти. Від кількох ударів у голову загинуло. Хлопці сфотографували його на мобільні телефони і кинули у воду.

Тіло відправили на експертизу.

— Ми класифікували істоту як ссавця, схожого на мурахоїда чи лінивця, але без шерсті, — пояснює Андерсон. — Подібного я не зустрічав. Це міг бути недорозвинутий лінивець, але в нього зовсім інша форма рота і грудної клітки.

Британський палеонтолог Даррен Нейш вважає, що це лінивець, в якого випала шерсть від дерматиту і порушеного обміну речовин:

— Я часто стикаюся з синіми трупами, що нагадують прибульців або деформованих дельфінів. Бачив лисих лисиць, єнотів та їжаків. Півроку тому в Темзі зловили рибу-чудовисько. Вона мала одне випукле око, замість луски — білу слизьку шкіру.

2007-го в Техасі застрелили лису тварину, схожу на койота. Створіння напало на стадо кіз.

2008-го на пляжі нью-йоркського Лонґ-Айленда виявили тіло звіра, що нагадував собаку, яка довго лежала у воді. Аналіз підтвердив, що труп належить невідомій науці тварині.

Зараз ви читаєте новину «Лисе чудовисько схоже на лінивця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі