понеділок, 30 липня 2007 14:36

Лін влаштував собаці похорон за 13 тисяч доларів

Автор: фото: REUTERS
  Працівники похоронного бюро з китайського міста Ченду несуть на цвинтар труну з тілом собаки. Три місяці тому його з вулиці підібрав самотній викладач математики
Працівники похоронного бюро з китайського міста Ченду несуть на цвинтар труну з тілом собаки. Три місяці тому його з вулиці підібрав самотній викладач математики

Похоронне бюро китайського міста Ченду, столиці південно-західної провінції Сичуань, нещодавно отримало контракт на влаштування похорону для собаки. Власник померлої тварини, 70-річний чоловік на ім"я Лін, витратив на прощання з улюбленцем 100 тис. юанів ($13 тис.).

Похорон тривав два дні. За контрактом, Лін заплатив по 4 тис. юанів ($530) за кожен день роботи працівників бюро і ще стільки ж — за оренду місця на цвинтарі. 10 тис. юанів ($1300) коштувала оренда розкішного білого "кадилака", який відвіз труну з тілом собаки до місця поховання.

Сусіди Ліна засуджували такі великі витрати на мертву тварину. Похоронне бюро спочатку теж відмовилося влаштовувати похорон. Однак пізніше директор почув історію взаємин Ліна і собаки й розчулився.

Чоловік приїхав до Ченду з іншого кінця країни — східної провінції Ляонін. Там в університеті він викладав математику. Після переїзду залишився сам. У нього підвищений тиск, через що часто треба ходити до лікарні. А діти постійно зайняті роботою і не провідують його.

Одного дня Лін підібрав на вулиці собаку, який став його єдиним і найближчим другом. Через кілька місяців пес помер від невідомої хвороби. Хазяїн вирішив улаштувати йому розкішний похорон на знак подяки за те, що тварина врятувала його від самотності.

Зараз ви читаєте новину «Лін влаштував собаці похорон за 13 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі