четвер, 12 липня 2007 15:55

Лікарі в Малайзії почали мити руки

Більш як 40% працівників лікарень у Малайзії торік не мили рук перед і після контакту з пацієнтами.

Не дотримувалися цього правила в реанімації, інфекційних відділеннях і в операційних, де повинні бути майже стерильні умови. У країні легко поширювалися дерматологічні, вірусні захворювання. Післяопераційні зараження та запалення були буденною річчю.

Цього року, за даними перевірки епідеміологічної служби, медичний персонал у столиці Малайзії Куала-Лумпурі врешті почав мити руки. Але з остраху за власне здоров"я, а не за пацієнтів.

Міністерство охорони здоров"я спочатку поширювало листівки та голосові повідомлення: "Немиті руки — загроза життю пацієнта". Та це не дало вагомих результатів.

Тоді повідомлення замінили. Почали інформувати лікарів про те, що вони самі ризикують захворіти або заразити близьких. Ситуація відразу покращилася. Після кількох лекцій ця проблема майже зникла.

— Зараз вони миють руки, бо бояться за своє здоров"я, — каже Нордіа Аванґ Жаліль із міністерства охорони здоров"я. — На жаль, лікарі думають насамперед про себе, а не про пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі в Малайзії почали мити руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі