понеділок, 07 квітня 2008 17:30

Лідер російських сектантів намагався вбити себе

44-річний Петро Кузнецов, лідер групи віруючих, які зачинилися в печері в Пензенській області Росії, намагався накласти на себе руки. Слідчі вважають, що він розчарувався в своєму прогнозі кінця світу, який мав настати в травні.

Минулого тижня непритомного Кузнецова знайшли в сараї біля його будинку. Чоловік намагався вбити себе поліном. Його госпіталізували з відкритою черепно-мозковою травмою.

У листопаді 35 послідовників Кузнецова перебралися в печери неподалік села Нікольське. Серед затворників були жінки і діти. Кузнецов залишився. Він передрікав, що на початку квітня люди побачать знаки апокаліпсису — у всьому світі почнуться землетруси, з неба впаде величезна комета. Місцеві спеціалісти діагностували в нього шизофренію і забрали до психіатричної лікарні.

Навесні печера почала обвалюватися. Рятувальники зо два тижні вели переговори з сектантами, але ті не погоджувалися виходити. Тоді до них пустили Кузнецова. Він умовив частину людей вийти і вивести з печери дітей. Однак 14 із них досі відмовляються залишати схованку.

Послідовники Кузнецова кажуть, що служать православній церкві. Вони відмовляються пити та їсти продукти з упаковок, на яких зазначено штрих-код. Вважають це диявольським знаком. Днями комуні подарували корову, оскільки дітям затворників не дають пити молоко з магазину.

Ті, хто вибрався з печери, нині мешкають у будинку наставника. Люди заявляють, що чекатимуть на кінець світу до 27 квітня, коли православні відзначатимуть Великдень.

Зараз ви читаєте новину «Лідер російських сектантів намагався вбити себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі