середа, 11 червня 2008 18:12

Квартали червоних ліхтарів створять в Італії

Автор: фото: REUTERS
  Повії на вулиці Фламіньо в Римі
Повії на вулиці Фламіньо в Римі

Італійський уряд пропонує повністю легалізувати проституцію, створивши у містах так звані квартали червоних ліхтарів. На думку урядовців, це знизить рівень нелегальної проституції та захистить суспільство від венеричних захворювань.

Усіх працівниць борделів реєструватимуть, перевірятимуть стан здоров"я, умови життя. Вони також отримуватимуть офіційну зарплатню.

Подібна практика вже існувала в Італії до 1958 року. Тут працювало майже 700 офіційних борделів. Як будь-які інші підприємства, будинки розпусти сплачували державі податки. Закрили борделі з ініціативи сенаторки-соціалістки Ліни Мерлін.

Майже 85% італійців підтримують ідею уряду. Більшість вважає, що це допоможе забезпечити порядок і спокій на вулицях.

За останніми підрахунками соціальних служб, у країні 70–100 тис. проституток. Понад половини — іммігрантки зі Східної Європи й Африки, 65% працюють на вулиці. Середній заробіток становить майже 30 євро за клієнта. Місячний обіг може сягати десятків мільйонів євро. Хоча в деяких італійських провінціях проституцію легалізовано, левова частка прибутків потрапляє не в державні скарбниці, а в кишені сутенерів і наркодилерів.

Зараз ви читаєте новину «Квартали червоних ліхтарів створять в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі