вівторок, 16 жовтня 2007 17:01

Куля двічі пройшла через мозок Олександра Полигалова

20-річний росіянин Олександр Полигалов із Єкатеринбурга вижив після того, як куля двічі пройшла через його мозок і застрягла в черепі.

Коли Полигалов із друзями під"їжджав на машині до своєї дачі, з-за повороту зненацька вискочив джип із тонованими вікнами. Порівнявшись із автомобілем юнака, невідомі з джипа почали стріляти в нього.

— Я відчув різкий біль за вухом і одразу ж знепритомнів, — розповідає Олександр. — Лише після операції дізнався, що мені в голову потрапила куля.

Друзі одразу відвезли потерпілого до єкатеринбурзької міської лікарні. Там його підключили до апарату штучної вентиляції легенів і зробили комп"ютерну томографію черепа. Знімок показав, що куля спочатку пройшла через потилицю до лобової кістки. Потім, вдарившись об неї, повернулася назад тим самим каналом і застрягла у черепній кістці за вухом.

Щоб витягти кулю, бригаді нейрохірургів знадобилося 4 години.

— Це справжнє диво, що хлопець залишився живим, — говорить нейрохірург Андрій Пряничніков. — Адже у нього були дуже серйозні пошкодження: дірчасті переломи тім"яної кістки, тяжкий струс мозку та часткове ушкодження мозочку. У його випадку не можна було гаяти ні хвилини, тому ми терміново провели операцію.

У травні з голови 77-річної Чжин Гуаньчжин із китайського міста Шуянь дістали кулю, яка лежала там 64 роки. Під час війни 1943-го 13-річну Гуаньчжин поранили японські солдати. Вона вижила, бо перед тим як потрапити їй у голову, куля пробила наскрізь руку одного з партизанів і втратила вбивчу силу.

У Сербії вже 10 років живе з кулею в голові 69-річний Мілівоє Пенезич. У травні 1997-го чоловік працював кондуктором у місті Ужице. Він заборонив одному з пасажирів зайти у переповнений автобус із живим поросям. Через кілька днів той відшукав його й вистрілив йому в голову. Лікарі вирішили не робити операцію. Куля розкололася надвоє — хірургічне втручання могло бути смертельним.

Зараз ви читаєте новину «Куля двічі пройшла через мозок Олександра Полигалова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі