четвер, 03 квітня 2008 19:25

Кубинцям дозволили зупинятися в готелях

Уряд дозволив кубинцям відпочивати в місцевих готелях, які досі призначалися для іноземців. У цих закладах також мали право зупинятися молодята, робітники-передовики та студенти-відмінники.

Громадяни, які захочуть відпочити в чотири- або п"ятизірковому готелі, мають розраховуватися за послуги доларами, як іноземці. Минулого тижня кубинцям дозволили користуватися мобільними телефонами. Раніше такий привілей був лише у працівників іноземних компаній та держслужбовців.

Із березня цього року на Кубі можна також продавати заборонені доти електротовари, зокрема телевізори, магнітофони, електроплити. Більшість побутових електричних приладів були заборонені та вилучені з продажу у 1990-х. Після розвалу Радянського Союзу не надходили субсидії, в країні тривалий час були проблеми з електрикою. Її використання намагалися обмежити.

Ці та інші дозволи належать до низки реформ, спрямованих на лібералізацію країни. Новий лідер Куби 76-річний Рауль Кастро має намір реформувати економіку на зразок соціалістичного Китаю. Він очолив уряд 28 лютого цього року. На виборах набрав більше голосів, ніж попередній президент, його брат 81-річний Фідель Кастро.

Зараз ви читаєте новину «Кубинцям дозволили зупинятися в готелях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі