четвер, 19 квітня 2007 19:12

Ксі Айфенґ не стриглася 15 років

Автор: фото: REUTERS/China Daily
  Китаянка Ксі Айфенґ розчісує волосся на порозі свого будинку у місті Кіангсі. Миття голови та розчісування займає півтори години, бо волосся у жінки 2 м 42 см завдовжки
Китаянка Ксі Айфенґ розчісує волосся на порозі свого будинку у місті Кіангсі. Миття голови та розчісування займає півтори години, бо волосся у жінки 2 м 42 см завдовжки

Востаннє 26-річна Ксі Айфенґ із китайського міста Кіангсі ходила в перукарню п"ятнадцять років тому. Тоді їй так не сподобалася нова зачіска, що дівчина вирішила ніколи більше не стригтися.

Зараз її волосся сягає 2 м 42 см завдовжки. Це майже у півтора рази більше, ніж вона сама. Зріст у Айфенґ — 161 см. Щоб розчесатися, Ксі доводиться ставати на стільчик. Голову вона миє раз на тиждень. Процедура триває півтори години.

Шевелюра китаянки важить 5,5 кг. Через це у жінки боліла голова, але потім вона звикла до ваги свого волосся. Каже, що воно вирізняє її з натовпу. Тому позбавлятися його не хоче.

Більшість людей ніколи не змогли б відростити таке довге волосся, бо під час відростання воно стає тонким, а потім ріст припиняється. Учені запевняють, що довгу зачіску можуть мати тільки абсолютно здорові люди.

У місті Нанкін провінції Цзянсу вирішили влаштувати конкурс на найдовшу та найкрасивішу косу. Айфенґ туди не їздила. Виявилося, не дарма — шансів на перемогу практично не було. У Фенґ Вон коса сягає 2 м 98 см. На конкурсі вона познайомилася ще з двома довгокосими дівчатами. Разом  вирішили організувати тур країною. Будуть розповідати жителям, як правильно доглядати за волоссям.

Подібний захід провели у березні серед жителів Рівненської області України. Тоді перемогла 32-річна Людмила Мельник із села Антонівка Володимирецького району. Довжина її волосся — 145 см. 17 років жінка не ходить до перукаря. Каже, що вже, мабуть, і не наважиться. Голову миє звичайним шампунем. Єдина незручність, за її словами, — волосся дуже довго сохне.

Загалом же у світі найдовшу косу має китаянка Ксі К"юпінґ — 5,5 м. А серед чоловіків рекордсменом є 93-річний мандрівний проповідник Джаґадамбіка Джаґатата з Індії. На батьківщині чоловіка вважають божеством. Він має косу 5 м 28 см. Про стрижку не може бути й мови — це суперечить релігійним переконанням Джаґатати.

Зараз ви читаєте новину «Ксі Айфенґ не стриглася 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі