Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2007 17:39

Круїзний лайнер зіткнувся з айсбергом

  Усіх туристів і членів екіпажу з пошкодженого канадського ”Експлорера” евакуювали за годину
Усіх туристів і членів екіпажу з пошкодженого канадського ”Експлорера” евакуювали за годину

Минулої п"ятниці ввечері канадський круїзний корабель "Експлорер" зіштовхнувся з айсбергом поблизу Шетландських островів у Норвезькому морі. На борту було 86 туристів і 67 членів екіпажу.

Першим підняв тривогу 38-річний американець Елі Чарн.

— Ми були в найнижчому відділенні, тому негайно почали тікати з кімнати. Я натиснув кнопку сигналізації, коли вода з"явилася всередині, — розповідає Чарн.

Евакуація тривала годину. Останніми судно залишили члени екіпажу. Найстрашнішим було те, що люди не знали, чи хтось приїде їх шукати. Невідомо було, як довго можна протриматися у відкритому морі при мінусовій температурі. 52-річний академік-орнітолог Боб Флуд був переконаний, що всі загинуть.

За п"ять годин на допомогу потерпілим прибуло норвезьке судно. На ньому пасажирів та екіпаж відправили до найближчої військової бази на острові Ватерлоо. Данець Ян Хенкель, 42 роки, на радощах запропонував своїй дівчині Метт Ларсен вийти за нього заміж.

Одним із останніх евакуювали з "Експлорера" Боба Флуда. Він вивчає птахів, і під час цього круїзу йому пощастило зробити знімки рідкісного птаха — сніжного буревісника.

— Я дуже хвилювалася, що мій чоловік може втратити такі цінні для нього знімки внаслідок аварії, — говорить його дружина Менді Флуд. — Але коли я спитала, які речі з корабля йому вдалося врятувати, він сказав: паспорт і карту пам"яті зі знімками.

Зараз ви читаєте новину «Круїзний лайнер зіткнувся з айсбергом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути