четвер, 03 вересня 2009 19:21

Кредит пропонують видавати під заставу вина та м"яса

Італійський винороб Джанні Зонін запропонував знайомим банкірам приймати як заставу марочне вино та в"ялене м"ясо. Ідею підхопили кілька італійських парламентаріїв. Уряд країни збирається винести це питання на обговорення.

Як приклад Зонін навів італійський банк "Кредито Еміліано". Той з 1950-х видає кредити під заставу сиру пармезан. Одну головку вагою 40 кг оцінюють у 300 євро (3,4 тис. грн. — "ГПУ"). Кредит можуть отримати підприємства, які виробляють сир.

У банку приймають лише пармезан. Він довго зберігається, його ціна зростає з роками. Так, делікатесним вважається сир із витримкою не менш як два-три роки.

Нині у сховищах "Кредито Еміліано" понад 440 тис. головок на суму 132 млн євро. Сир зберігають у спеціальних приміщеннях, у яких підтримують необхідні для витримки продукту температуру та вологість. Якщо ціна на пармезан впаде, підприємства змушені будуть сплатити банкові різницю грошима або додатковою кількістю сиру.

Зонін переконаний: така система допоможе виробникам вин та делікатесів вийти з кризи — під заставу вони не можуть дати нічого іншого, крім власної продукції.

Зараз ви читаєте новину «Кредит пропонують видавати під заставу вина та м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі