понеділок, 07 липня 2008 18:04

Коуч пролетів 380 кілометрів на кульках

48-річний Кент Коуч з американського міста Бенд, штат Орегон, пролетів 380 км на повітряних кульках, наповнених гелієм. При цьому сидів у пластиковому стільці. Чоловікові вдалося таким чином перелетіти з рідного штату до сусіднього Айдахо.

Для польоту Коуч використав майже 150 кульок. У небі він провів 9 год. Приземлявся поступово, стріляючи у кульки із дробовика.

— Якби у мене були гроші, час і помічники, я здійснював би такі польоти щодня, — каже Коуч після приземлення неподалік міста Кембридж. — Зверху усе виглядає інакше. Там можна сповна насолодитися спокоєм і безтурботністю.

Чоловік розповів, що з дитинства мріяв піднятися в повітря на кульках. 1982 року він побачив по телебаченню американця Ларрі Волтера, який пролетів таким чином над Лос-Анджелесом. Тоді Волтера оштрафували на $1,5 тис. за порушення правил повітряного руху. Та Коуч все одно захотів повторити його досягнення.

У квітні цього року політ на кульках намагався здійснити бразильський священик 42-річний Аделір де Карлі. Він збирався побити світовий рекорд із перебування у повітрі на гелієвих кульках. За кілька годин од початку польоту Карлі зник над Атлантичним океаном. Днями місцеві моряки знайшли його тіло неподалік від узбережжя.

Зараз ви читаєте новину «Коуч пролетів 380 кілометрів на кульках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі