пʼятниця, 15 листопада 2019 00:45

Король купив дружинам 149 автомобілів

Король Свазіленду Мсваті III купив для своїх 14 дружин автомобілів на $16 млн. Це 400 млн грн. У палац завезли 19 автівок "Ролс-Ройс" і 130 марки "БМВ".

— Машини завозили накритими, вночі, — каже журналіст Мбхата Аріву. — Він має нас за дурнів. Бо вантажівки з ними зняли в Південно-Африканській Республіці. Тамтешні журналісти вгадували, хто купив собі такі "колеса". Дешевші коштують від 40 тисяч доларів. Щоб купити "Ролс-Ройс", мені треба працювати 70 років і нічого не витрачати.

Мсваті III вчився у Великій Британії. Торік перейменував країну на Есватіні на честь свого 50-річчя. Тоді ж оголосив режим економії. Обіцяв підняти зарплату вчителям і медикам. На початку цього року заявив, що бюджет не витримає зростання їхніх зарплат. Має 14 дружин і 25 дітей. Одна дружина померла від раку шкіри. Кожна жінка має окрему резиденцію зі слугами.

— Мсваті один із небагатьох монархів у світі, котрий має абсолютну владу, — говорить опозиціонер Ванділ Длудлу.

— У нас бідна країна. Зарплата в тисячу доларів вважається дуже хорошою. А його родина ні в чому собі не відмовляє. Ці автомобілі — показаний середній палець усім, хто голодує. При цьому король із улюб­леною дружиною випрошують гуманітарну допомогу у світі. Удень вона пояснює, що країні потрібна їжа і медикаменти, а ввечері публікує фотографії із розкішних ресторанів і бутиків. І їх 14. А ще є улюблені діти. На протести Мсваті не реагує.

Король на троні з 1986-го. Раніше його критикували за те, що купив приватний літак вартістю понад $257 млн.

У Свазіленді живуть 1,3 млн людей. 60% із них, за даними ООН, перебувають за межею бідності. Більше чверті інфіковані ВІЛ.

Зараз ви читаєте новину «Король купив дружинам 149 автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі