вівторок, 04 вересня 2007 18:08

Корейські заручники заплатять за квитки для чиновників

Минулого вівторка в Афганістані таліби відпустили 19 місіонерів протестантської церкви, яких більш як місяць тримали в полоні. Ті приїхали з Південної Кореї. В Афганістані стали заручниками радикального ісламістського руху Талібан.

Заручників передали працівникам Червоного Хреста. Незабаром їх відправили до приватної лікарні в передмісті Сеула — столиці Південної Кореї.

Автобус із 23 місіонерами таліби захопили 13 липня цього року. В обмін на заручників вони вимагали вивести з Афганістану південнокорейський військовий контингент і звільнити ув"язнених талібів. Наприкінці липня вони стратили двох заручників і заявили, що вб"ють інших, якщо їхні вимоги не виконають. Згодом відпустили двох тяжко хворих кореянок.

За звільнення заручників Республіка Корея пообіцяла вивести з Афганістану 200 військовиків протягом року. Крім того, громадяни Кореї мають припинити місіонерську діяльність у цій країні.

Грошові витрати на звільнення покриватимуть колишні заручники. Президент Південної Кореї Но Му Хьон, 51 рік, уже видав відповідне розпорядження.

Звільнені повернуть гроші не тільки за власні авіаквитки, а ще й за квитки для чиновників, що не раз вилітали до Афганістану на переговори з талібами. Вони заплатять також за транспортування тіл двох загиблих чоловіків.

Корейська влада пояснила, що місіонерів попереджали про небезпеку поїздки до Афганістану. Але вони все одно поїхали. Через них Південна Корея зазнала серйозних збитків. Країна мусила піти на переговори з терористами, за що її критикують інші держави.

Зараз ви читаєте новину «Корейські заручники заплатять за квитки для чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі