четвер, 10 червня 2021 06:35

Контрабандист забув, де сховав 75 мільйонів доларів

Британець 67-річний Гілберт Кху забув, де сховав $75 млн. Це понад 2 млрд грн. Контрабандою вивозив в Азію рідкісних європейських вугрів. Після арешту не може згадати, де поклав отримані гроші.

Гілберт організував вилов тварин в Іспанії. Заховав партію під охолодженою рибою й доправив у лондонський ­аеропорт. Звідти їх мали перевезти в Малайзію й Гонконг. Там це дорогий делікатес. У лютому 2017-го прикордонники знайшли в контейнері майже 600 тис. вугрів. Половина на той час загинули. 290 тис. відправили в Іспанію, де відпустили.

Торік у березні Кху уникнув в'язниці. Заявив, що через вік боїться заразитися сovid-19. Зараз у нього діагностували склероз. Не може згадати, де подів гроші з контрабанди. Слідство встановило, що йдеться про $75 млн.

— Не купував нічого дорогого, — говорить прокурор Вільям Саурс. — Жив в орендованому будинку. Машину придбав стару. Гроші у банк не клав. Боявся, що їх легко відстежити. Сховав готівку, а де — не має уявлення. Його обстежили. Все, що стосується грошей — біла пляма. Лікарі кажуть, шансів пригадати мало.

Гілберта Кху засудили до двох років позбавлення волі умовно й 240 год. неоплачуваної роботи.

Цей цінний вид вугра поширений у Європі. В Україні живе в басейнах Дніпра, Дністра, Шацьких озер. Має смачне й жирне м'ясо. Перебуває під загрозою зникнення. З 1970-х кількість європейських вугрів зменшилася на 98%. Цьому сприяв перевилов, паразити, спорудження гребель гідроелектростанцій та інших технічних споруд.

Зараз ви читаєте новину «Контрабандист забув, де сховав 75 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі