середа, 11 квітня 2012 06:00

Колумбійка народила у 10 років

10-річна колумбійка з міста Манауре 5 квітня народила здорову доньку. До лікарні її доправили із сильною кровотечею. Вона плакала від болю — почалися перейми. Породіллі, ім'я якої не називають, зробили кесарів розтин. Вона тиждень переносила маля. Воно важило 2,26 кг.

Дівчина походить із племені вайуу. Хто батько дитини, поки що не відомо. Ним може бути 15-річний або 30-річний.

Поліція розслідуватиме справу. Хоча плем'я, за конституцією, має право дотримуватися власних традицій, одна з яких — рано народжувати.

— Дитина завагітніла. Це неприпустимо. Хоча у племені вайуу таке стається не вперше, — говорить Ефрейн Касадієго, директор клініки, де лежить породілля.

Столичний неонатолог 45-річна Олена Костюк каже, пологи у такому віці — це завжди моральна та фізична травма і для матері, й для маляти.

— Жінка готова повноцінно виносити дитя не раніше. ніж у 16 років. Якщо дівчина змогла народити у 10 — це патологія, в неї надто раннє статеве дозрівання. Плід у малому тілі не може розвиватись як слід, на нього тиснуть внутрішні органи. Дитина недоотримує поживних речовин.

У такому разі природні пологи практично неможливі, бо будуть сильні розриви м'яких тканин, зміщення кісток таза. Треба робити кесарів розтин.

Торік у листопаді 12-річна жителька Дніпропетровська народила здорову дівчинку завважки понад 3,5 кг. У зґвалтуванні підозрюють 42-річного сусіда. У січні 2004-го стала матір'ю 11-річна харків'янка, в неї син. Про його батька нічого не відомо. Місяць тому 12-річна жителька села Сороки на Львівщині народила дочку. Її зґвалтували троє чоловіків.

Наймолодша мати живе в Перу

1939-го перуанка Ліна Медіна народила у 5 років. Хлопчик важив 2,7 кг. Їй робили кесарів розтин. Ліна стала наймолодшою матір'ю у світі. Зараз їй 78. Від кого дитина, не каже досі.

— Ми розпитували її. Але дівчинка не могла пояснити. Не впевнений, чи вона сама знала, хто тато її сина. Була замала, аби зрозуміти ситуацію, — розповідав лікар, який приймав пологи у Ліни.

Її батька арештували за підозрою у зґвалтуванні. Відпустили через відсутність доказів. Сина назвала Жерардо. Він помер у 40 років від хвороби кісткового мозку.

 

Зараз ви читаєте новину «Колумбійка народила у 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі