середа, 27 квітня 2011 08:54

Китаєць 23 роки прожив з кулею у голові

Автор: фото з сайта www.whatsontianjin.com
  Ванг Тіянквінг розповідає, що дружина їздила з ним до всіх цілителів у провінції. Ті казали, що напади епілепсії трапляються через чорну магію
Ванг Тіянквінг розповідає, що дружина їздила з ним до всіх цілителів у провінції. Ті казали, що напади епілепсії трапляються через чорну магію

Із голови фермера 44-річного Ванга Тіянквінга із китайської провінції Хебей витягли іржаву 2-сантиметрову кулю. За рівнем розкладу металу експерти визначили, що вона була у черепі щонайменше 23 роки.

Ванг звернувся до лікарів через часті напади епілепсії і нестерпний головний біль. Фермер розповів, що йому не допомагають жодні знеболювальні ліки. Терапевт відправив його на рентген голови. На знімку побачили кулю у лівій скроні. Лікарі вирішили оперувати, інакше напади тільки погіршилися б. Хірург пояснив, що куля не зачепила головні судини і не дуже ушкодила мозок.

— Якби куля вросла в мозок, ми не змогли б нічого вдіяти. Чоловік був би приречений. Знеболити можна було би лише сильними наркотиками, — коментує хірург Фей Луфун. — Не уявляю, як можна прожити майже чверть століття і не здогадуватися, що у тебе в черепі шмат свинцю. Зараз Ванг почувається добре. За місяць хоче повернутися до роботи на фермі.

1988 року Ванг Тіянквінг ішов додому з роботи і раптом відчув різкий біль у голові:

— Я думав, хтось поцілив у мене з рогатки. Бачив чоловіка, який стояв на пагорбі. Мабуть, це він вистрілив. Була невелика подряпина, навіть кров не дуже сильно бігла. Я не повірив би, що у мене хтось вистрілив. Ворогів не маю, напевне, хтось так вирішив пожартувати.

Невідомого, що стріляв, не знайшли. Тіянквінгу у лікарні дали заспокійливе і відправили додому. Згодом у нього почалися напади епілепсії, які щороку посилювалися. Спочатку допомагали трав'яні чаї, згодом почав вживати сильніші пігулки. Після операції зможе обходитися без ліків.

Зараз ви читаєте новину «Китаєць 23 роки прожив з кулею у голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі