середа, 06 червня 2007 16:49

Китайським службовцям заборонять заводити коханок

Заступника голови Народної армії Китаю Ван Шоуе звільнили за перевищення службових повноважень, хабарництво і розбещеність.

Останнє звинувачення висунула покинута ним коханка. Вона надала інформацію й по перших двох пунктах. Виявилося, що в ліжку Шоуе обговорював із нею державні таємниці.

Аби запобігти таким випадкам у майбутньому, законодавці китайської провінції Гуандун заборонили посадовцям мати коханок. За порушення постанови виганятимуть із роботи і штрафуватимуть.

— До того ж такі поправки закріплять стабільність шлюбу, — переконаний місцевий депутат Чен Цзинчу.

Останнім часом у Китаї все більше чоловіків мають легальних коханок-наложниць. Дружини про це знають, однак не протестують. Традиція існувала в Піднебесній ще з імперських часів. Однак така практика в наш час, на думку парламентаріїв, руйнує родини та принижує жінок.

Китайський уряд піклується про моральність своїх чиновників. Урядовці вважають: чоловік, який має коханку, може зрадити країні так само легко, як і дружині.

Натомість у Бразилії до зради протилежне ставлення. Два роки тому скасували закон, який діяв із початку Другої світової війни. Згідно з ним, чоловік міг убити невірну дружину.

Зараз ви читаєте новину «Китайським службовцям заборонять заводити коханок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі