Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2007 17:11

Китайські хакери крали німецькі секрети

Німецькі компанії вже давно радять своїм співробітникам не розлучатися зі своїми ноутбуками під час ділових поїздок до Китаю. Часто з них крадуть інформацію про новітні розробки та інші секрети. Бізнесмени скаржаться, що китайці ведуть із ними справи, тільки щоб вивідати щось нове.

Днями напередодні візиту канцлера Ангели Меркель, 53 роки, до Піднебесної стало відомо, що китайські хакери тривалий час викачували секретну інформацію прямо з комп"ютерів державної канцелярії Німеччини, міністерств економіки, науки й іноземних справ. Багато промислових, наукових і економічних секретів скопіювали в провінції Кантон та в столиці Пекіні, доки про це дізналися німецькі спецслужби.

Триває розслідування, чи пов"язані хакери з урядом Китаю, чи вони діяли самостійно. Перевіряють роботу китайських дослідників, які працюють в університетах Німеччини. Від Ангели Меркель вимагають поцікавитися цим питанням під час особистої зустрічі з головою держради Китаю Вень Цзябао, 64 роки.

— Якщо є докази, що за цим стоїть уряд КНР, то спускати цього неподобства не можна! Китай — не тільки наш діловий партнер, а й конкурент. Меркель має дійти до суті справи, — обурюється депутат бундестагу Ральф Штайнер.

Китайська влада не визнає своєї причетності до скачування інформації. Вень Цзябао повідомив, що хакери — загальносвітова проблема, й Піднебесна буде боротися з нею.

Зараз ви читаєте новину «Китайські хакери крали німецькі секрети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути