понеділок, 29 грудня 2008 19:23

Китай подарував Тайваню двох панд

Автор: фото: reuters
  Панд Туань Туаня та Юань Юаню привезли з Китаю до Тайваню на знак дружби і добрих побажань
Панд Туань Туаня та Юань Юаню привезли з Китаю до Тайваню на знак дружби і добрих побажань

На Новий рік Китай подарував Тайваню двох гігантських панд на знак своїх добрих намірів. Імена тварин — самця Туань Туаня та самиці Юань Юані — разом утворюють ієрогліф "возз"єднання". Китайські урядовці сподіваються, що Тайвань, який оголосив свою незалежність 1949 року, за деякий час погодиться знову приєднатися до Китайської Народної Республіки.

— Туань Туань та Юань Юань знаменують мир, солідарність і дружбу, яку ми бажаємо тайванській землі, — каже Чжень Лічжань, директор Пекінського зоопарку, де раніше жили панди. — Це подарунок від 1,3 мільярда наших громадян із найкращими побажаннями.

Разом із тваринами до столиці Тайваню Тайбею прибуло 450 кг бамбука, аби було чим годувати панд. Цього вистачить на кілька місяців. Також сюди вилетіли два зоологи, які доглядали тварин у Пекіні. Вони залишатимуться з Туань Туанем та Юань Юанью, доки ті не звикнуть до нового місця.

В аеропорту літак із пандами зустрічав дитячий хор. Сотню малих одягли в костюми панд. Побачивши їх, тварини заревіли та втекли в куток свого пересувного вольєра. Туань Туань закрив очі лапами.

Гігантська панда є неофіційним державним символом Китаю. Урядовці цієї країни дарують тварин зоопаркам по всьому світу в якості символу дружби або на знак покращення дипломатичних відносин. Утім, у Тайвані не всі вітають прибуття панд.

— Китайці хочуть нас знову приручити, як оцих тварин. Без Китаю нам живеться набагато краще. Ми кожного дня дякуємо богам за те, що своєчасно відділилися від них. А нині наші політики хочуть знову віддати нас комуністам, — каже жителька Тайбею Ву Чжу.

Зараз ви читаєте новину «Китай подарував Тайваню двох панд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі