вівторок, 24 червня 2008 18:26

Кінні перегони "Роял Ескот" називають "парадом капелюшків" (ФОТО)
5

Обов'язковою вимогою до гардеробу гостей кінних перегонів у британському Ескоті є вишуканий капелюшок. Ірландський модельєр Філіп Трейсі каже, що в такому уборі жінка почувається мільйонеркою
Фото: фото: reuters/Alessia Pierdomenico
Кінні перегони в англійському містечку Ескот не розпочнуться, поки не приїде королева Великої Британії Єлизавета ІІ. Її Величність не пропускає їх із 1945 року. Капелюшки для королеви шиє придворний кравець Філіпп Соммервіль
Блакитний капелюшок із ванною кімнатою та унітазом прикрасив голову однієї з відвідувачок королівських перегонів у Ескоті
Глядачка кінних перегонів поправляє на сильному вітрі капелюшок з пір’я. Фото 17 червня 2008 року
В Ескоті змагаються в екстравагантності жіночих головних уборів. Дівчина прийшла у капелюшку у вигляді жовто-чорної морської рибки

Із 17 по 21 червня в Англії неподалік Віндзорського замку — заміської резиденції королеви Великобританії, на іподромі "Ескот" у графстві Беркшир відбулися щорічні кінні перегони "Роял Ескот". Призовий фонд змагань становить понад 3,5 млн фунтів стерлінгів.

Абонементи на перегони в англійських аристократичних родинах передають у спадок. Прості глядачі можуть купити денний квиток за 60 фунтів. Головна умова дрес-коду для чоловіків — приталений піджак, білі бриджі й сірі циліндри. Жінки повинні прикривати плечі, одягати спідниці не коротші, ніж 5 см вище коліна. Обов"язково — екстравагантний капелюшок, кожного дня — інший. В останні роки кінні перегони називають "парадом капелюшків". Вбрання, діаманти й авто гостей обговорюють жвавіше, аніж самі перегони.

У четвер — у "жіночий день" — кращі жокеї Європи змагалися за "Золотий кубок". Цього року його виборов кінь Йєтс. Королева Єлизавета ІІ вручила кубок вершнику.

Перегони в Ескоті започаткувала королева Анна 1711 року. Її величність Єлизавета ІІ, 82 роки, з 1945-го не пропустила жодного змагання. Вона виставляє на перегони коней зі своєї конюшні. До свого 60-річчя Єлизавета ІІ приймала кінний парад верхи у формі полковника підшефного полку. Перегони розпочинаються лише після її появи на іподромі.

Покійна принцеса Діана бойкотувала Ескот і їхала на Вімблдонський тенісний турнір. Єлизавета II якось викликала її до себе.

— Ти що, дитинко, коней не любиш? — запитала королева.

— Ні, мені подобається теніс, — відповіла Діана.

— Важко нам буде з тобою, — зітхнула Єлизавета II.

Капелюшки для королеви шиє придворний кравець Філіпп Соммервіль. Фасон і колір головного убору тримають у таємниці. До початку перегонів букмекери приймають ставки на колір капелюшка королеви. У 2005-му контора "Вільям Хілл" припинила роботу за кілька годин до приїзду Єлизавети II — якийсь гравець на тоталізаторі поставив на коричневе понад тисячу фунтів. Букмекери запідозрили, що він довідався деталі гардеробу королеви.

Цього року королева Британії одягла бежеве пальто та капелюшок, розшитий чорними пелюстками квітів і гілочками. Єлизавета ІІ полюбляє капелюшки з широкою тулією в тон костюма. Дизайнери та редактори модних журналів називають таку модель "безглуздим відром". Принц Уельський Чарльз, син королеви замовляє циліндр у магазині "Локк&Компані". Головні убори там коштують від 400 до 2000 фунтів. Ексклюзивні капелюшки продають за ціною від 1,5 тис. фунтів.

Світські дами приїхали в Ескот у капелюшках яскравих кольорів у формі пружин, жовтих метеликів, пишних бантів, навіть мініатюрної ванної кімнати з унітазом та умивальником. Більшість капелюшків замовляють у ірландського кравця Філіпа Трейсі. Його головні убори — це справжні скульптурні композиції. Модельєр прикрашає капелюшки перлами, діамантами, павичим пір"ям.

— Жінка у такому уборі почувається мільйонеркою, — каже Філіп Трейсі.


Зараз ви читаєте новину «Кінні перегони "Роял Ескот" називають "парадом капелюшків" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі