Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2010 18:21

Кім Чен Ір передає владу найменшому сину

Автор: фото: Reuters
  Кім Ір Сен, Кім Чен Ір, Кім Чен Ун
Кім Ір Сен, Кім Чен Ір, Кім Чен Ун

Кім Чен Ун — молодший син 68-річного Кім Чен Іра, лідера Північної Кореї, — на засіданні Політбюро правлячої Трудової партії 28 вересня став членом центрального комітету і віце-головою військової комісії. Перед засіданням йому присвоїли звання генерала.

Деякі західні і південнокорейські політологи розглядають це як крок до поступового переходу влади.

— Це друга велика новина у країні. Перша — смерть Кім Ір Сена, — розповідає Пітер Бек, політолог із Токіо. — Думаю, Кім Чен Ір прагне, щоб країною і надалі керувала його родина.

Кім Чен Ун — третій син лідера. Старший живе у Макао — автономній території у складі Китаю. Кажуть, батько не довіряє йому через прозахідні симпатії. Середній Кім Чен Чхоль хворіє, тому не може стати спадкоємцем.

Молодшого сина називають батьковим улюбленцем. Він закінчив приватну школу у Швейцарії. Вищу військову освіту здобув на батьківщині. Одні південнокорейські ЗМІ пишуть, що третьому сину правителя 27 років, другі — 28.

Кім Чен Ір очолив країну 1994-го після смерті свого батька Кім Ір Сена від інфаркту. Той був при владі 46 років. Кажуть, теперішній лідер має проблеми з нирками і хворий на діабет. Позаторік у серпні мав інсульт.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір передає владу найменшому сину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути