понеділок, 24 березня 2008 17:47

Католики відсвяткували Великдень

У неділю римо-католики та західні протестанти святкували Великдень. За останні 300 років свято вшосте припало на 23 березня.

Головне Богослужіння пройшло у Ватикані. Святкову службу в соборі Святого Петра провів Папа Римський Бенедикт ХVI. У Римі біля стін Колізею відбулася хресна хода, учасники якої символічно повторили сходження Христа на Голгофу. На своєму шляху вони мали 14 зупинок — стільки зробив Ісус, піднімаючись на місце свого розп"яття. Попри дощ у процесії взяло участь майже 300 тис. віруючих.

У столиці Португалії Лісабоні спорудили до Великодня пластмасове яйце заввишки 15 м. Його визнали найбільшим у світі й занесли до Книги рекордів Гіннесса.

В американському місті Сан-Франциско пройшов традиційний фестиваль "Крутий Ісус". Захід, на якому обирають найпривабливішого "Ісуса", спонсорує місцева гомосексуальна комуна "Сестри вічного терпіння". Змагання влаштовують у парку в центрі міста. У ньому можуть брати участь усі бажаючі. У минулих роках на фестивалі обирали "ретро-Ісуса", "Ісуса-серфінгіста" та "Ісуса-зомбі".

Комуна "Сестри вічного терпіння" функціонує з 1979 року. Її члени запевняють, їхня місія — "поширювати радість та спокутувати гріхи".

Православні християни та греко-католики святкуватимуть Великдень 27 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Католики відсвяткували Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі