понеділок, 03 вересня 2007 16:41

Католицький єпископ називає Бога Аллахом

Католицький єпископ голландського міста Бред Мартінус Мускенс запропонував католикам використовувати у молитвах звертання "Аллах". Він вважає, що це покращить християнсько-мусульманські відносини.

— Насправді Бога не хвилює, як ми до нього звертаємося, — каже єпископ. — Різні терміни у звертанні до Всевишнього лише обтяжують людство додатковою ворожнечею. А Господь вище всього цього.

Єпископ посилається на те, що араби-християни з давніх-давен використовують у молитвах слово "Аллах". Мускенс упевнений, що нині його ініціативу підтримають мало католиків, але через кілька століть віруючі молитимуться саме так.

Мартінус Мускенс скандально відомий у католицькому світі. Кілька років тому він пропонував скасувати один із вихідних на Великдень і натомість оголосити святом закінчення священного мусульманського місяця Рамадан. Також він виступає за те, щоб дозволити католицьким священикам одружуватися. Єпископ підтримує акції з поширення презервативів, бо вважає їх засобом боротьби зі СНІДом.

Мускенс не приховує негативного ставлення до Папи Бенедикта XVI. Він пропонував замінити довічне папство на термін 10–16 років. Офіційний Ватикан на заяви Мартінуса Мускенса поки що ніяк не відреагував.

Зараз ви читаєте новину «Католицький єпископ називає Бога Аллахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі