понеділок, 17 вересня 2007 17:52

Кастро звинуватив Буша в терактах 11 вересня

81-річний кубинський лідер Фідель Кастро після операції вже більш ніж рік не з"являється на людях. Та навіть тяжко хворий він критикує США.

Наступного дня після шостої річниці терористичних атак на вежі Всесвітнього торговельного центру Кастро оприлюднив відкритий лист. Він покладає всю вину за трагедію на уряд США. Звинувачення зачитали в ефірі кубинського телебачення. Кастро стверджує, що падіння ВТЦ і загибель майже 3000 людей влаштував уряд президента Буша, щоб мати привід для боротьби з тероризмом і введення військ до Іраку.

— У будівлю Пентагону влетів не захоплений терористами літак, а керована ракета. Доказом цього є той факт, що на місці аварії не знайшли жодних тіл. До того ж літак не міг залишити таку ідеально круглу дірку, яку ми побачили на місці катастрофи. Нас надурили так само, як і решту планети, — пише команданте.

Раніше американська влада стверджувала, що на місці аварії літака, який протаранив Пентагон, знайшли рештки 77 людей. Вежі ВТЦ знищили керованими вибухами, стверджує Кастро. Мовляв, рівень, на якому літаки врізалися у вежі, і дані в чорних скринях літаків не співпадають. Фідель Кастро впевнений, що у трагедії винний уряд США. Та він переконаний, що світ ніколи не дізнається правди.

Одразу після подій 11 вересня 2001 року кубинці висловили солідарність з американцями. На Острові Свободи організували збір донорської крові для постраждалих у Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Кастро звинуватив Буша в терактах 11 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі