четвер, 13 грудня 2007 18:05

Каспаров відмовився йти на президентські вибори

У середу російський опозиціонер та колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, 44 роки, заявив, що не братиме участі в президентських виборах наступного березня.

Його організація "Об"єднаний громадянський фронт" не змогла знайти в Москві зали на 500 осіб, щоб провести з"їзд, необхідний для висування кандидата в президенти.

Закон вимагає, аби за п"ять днів до проведення з"їзду в Центральний виборчий комітет повідомили про його точне місце проведення та дату. Термін подачі документів до ЦВК закінчується 18 грудня. Отже, з"їзд мав відбутися не пізніше ніж цього четверга.

Каспаров планував провести його в кінотеатрі "Мир". Із власником підписали договір про оренду. Однак у вівторок той без пояснення причин відмовився надати опозиціонерам залу. За словами представниці "Об"єднаного громадянського фронту" Марини Литвинович, ще до цього Каспаров не зміг домовитися про проведення з"їзду в п"яти інших місцях.

— Моя електоральна кампанія завершується в четвер, — сказав він на прес-конференції. — У всій Москві не знайшлося жодного приміщення для нашої групи.

Зараз ви читаєте новину «Каспаров відмовився йти на президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі