середа, 17 вересня 2008 19:35

Картину Уґо Чавеса продали за 255 тисяч доларів

Картину Уґо Чавеса продали за 255 тисяч доларів

Картину 54-річного президента Венесуели Уґо Чавеса "Місяць у Яре" продали на аукціоні за $255 тис. Президент малював її у в"язниці.

1992-го Чавеса заарештували за спробу державного перевороту. Два роки він провів у в"язниці Яре неподалік столиці Венесуели Каракаса. Саме там створив полотно. Після амністії 1994-го продовжив політичну боротьбу, а згодом став президентом.

Стартова ціна картини становила $14 тис. Однак торги виявилися жвавими, тож вартість виросла більш ніж у 15 разів. Чавес зізнався, що не сподівався отримати за роботу такі гроші. "Місяць у Яре" став дорожчим за полотна відомих венесуельських художників, також виставлених на аукціон. Кошти від продажу картини підуть на рахунок Об"єднаної соціалістичної партії, яку очолює Чавес.

$300 тис. сподіваються отримати організатори одного з британських аукціонів за роботу колишнього прем"єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля. Полотно  пролежало понад 30 років на горищі в одного з колишніх робітників британської розвідки. Власник вважав пейзаж потворним і тримав серед сміття.

Торік картину Черчилля "Чартуелл: Пейзаж із вівцями" продали за $2 млн. Інші полотна британського прем"єра купували на аукціонах за цінами від $400 тис. до $1,2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Картину Уґо Чавеса продали за 255 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі