пʼятниця, 21 грудня 2007 18:33

Картину Пікассо викрали за 3 хвилини

Ще о 05.09 ранку в четвер на другому поверсі Бразильського музею сучасного мистецтва в Сан-Паулу окрім інших картин висіли "Потрет Сюзанни Блох" Пабло Пікассо і "Селянин на кавовій плантації" аргентинського художника Кандідо Портінаріо. Уже за 3 хв. картини зникли.

Троє чоловіків діяли чітко. Перестрибнувши через скляну огорожу, вони піднялися сходами, що ведуть до сучасної скляної будівлі. Кілька рухів звичайним ломом — і вони підняли захисні металеві ворота. Протиснули під них автомобільний домкрат і за мить опинилися всередині.

Сигналізація з якихось причин не спрацювала. Охоронці в цей момент були на інших поверхах музею. Лише камера зафіксувала трьох невідомих, які зняли два шедеври зі стін у різних кімнатах.

Директор музею Джонс Берґамін стверджує, що робота Пікассо коштує не менш як $50 млн, а картина аргентинця — $6 млн.

— Я розмовляв із друзями з аукціонів "Крісті" та "Сотбі" і вивів цю суму, виходячи з ціни останньої проданої картини Пікассо "Хлопець із люлькою". Вона теж належить до так званого "блакитного періоду" творчості генія, — каже Джонс Берґамін.

Директор музею припускає, що злодії взяли Пікассо, бо його полотно досить мале за розміром — 66х53 см, а Портінарі — бо картина висіла біля дверей. Поліція ж припускає, що грабіжники діяли на замовлення багатого поціновувача мистецтва, який будь-що хотів отримати картини для приватної колекції.

— Це була дуже професійна робота. Злодії чітко знали, за чим прийшли, оскільки картини висіли в різних залах, — каже слідчий Маркос Ґомес де Моура.

У жовтні цього року Бразильський музей сучасного мистецтва вже намагалися пограбувати. Того разу сигналізація спрацювала. Поліцейські припускають, що другий раз діяли ті самі люди.

Зараз ви читаєте новину «Картину Пікассо викрали за 3 хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі