пʼятниця, 18 квітня 2008 18:43

Карен Метьюз влаштувала викрадення власної доньки

Британку 32-річну Карен Метьюз арештували за участь у викраденні доньки Шенон, 9 років. На пошуки, що тривали 24 дні, уряд витратив понад 5 млн фунтів. Розшук дівчинки став наймасштабнішим в історії зникнення людей у Великій Британії.

Шенон зникла в місті Дьюсбері 19 лютого цього року. Востаннє її бачили на уроці з плавання у шкільному басейні.

До пошуків Шенон залучили десятки найкращих детективів країни. У містах неподалік Дьюсбері розклеїли фотографії школярки. Поліцейські обшукували місця, куди дівчинка могла б піти.

Шенон знайшли за 24 дні майже за кілометр від її будинку. Дівчинку переховував 39-річний Майкл Донован, родич її вітчима Крега Мігана, 22 роки. Поліція обшукала його квартиру і знайшла Шенон у нижньому відділенні дивана. Викрадач ховався в іншому.

Після арешту Донована провели обшук у квартирі родини Метьюз. У вітчима знайшли понад 100 відеокасет і знімків дитячого порно. Під час затримання чоловіка Карен розплакалася і розповіла, що знала про місцезнаходження доньки. Жінку звинуватили в перекручуванні фактів і спотворенні ходу слідства. Суд над нею відбудеться в листопаді.

Шенон досі не повернулася додому. 1,5 місяця вона житиме в дитячому притулку. Каже, що не хоче їхати до матері. Карен Метьюз має ще шістьох дітей від п"ятьох чоловіків.

Слідчі вважають, що жінка організувала зникнення доньки під впливом серіалу "Безсоромні". Його транслювали у Британії за кілька тижнів до зникнення Шенон. Головний герой організовує викрадення своєї дитини з метою викупу. Доки тривають розшуки, вона живе в сусідньому кварталі.

Поліцейські вважають, що Метьюз не розраховувала на те, що дівчинку швидко знайдуть.

Зараз ви читаєте новину «Карен Метьюз влаштувала викрадення власної доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі