вівторок, 05 грудня 2017 06:21

Канібал їв знайомого протягом 10 місяців

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.wikimedia.org
  Канібал Армін Майвес із німецького Ротенбурга запевняє, що у країні живе понад сотня людоїдів. Закликає владу виявити й вилікувати їх
Канібал Армін Майвес із німецького Ротенбурга запевняє, що у країні живе понад сотня людоїдів. Закликає владу виявити й вилікувати їх

Після того став вегетаріанцем

Німець 56-річний Армін Майвес із міс­та Ротенбург вимагає звільнити його з в'язниці. Відбуває довічне покарання, бо 2001-го вбив і з'їв Юргена Брандеса, 43 роки. Переконує, що зробив це за згодою.

Майвес відомий як канібал із Ротенбурга. Його виховувала матір. Після її смерті мешкав відлюдником у 30-кімнатному будинку. Вигадав собі уявного брата, з яким спілкувався. Відчував до нього сексуальний потяг. 12 років прослужив в армії, після звільнення працював у банку "Райффайзен".

2001-го Армін опублікував в інтернеті оголошення — шукав людину, яка згодна, щоб її з'їли. Вказав вимоги — чоловічої статі, віком 18–30 років, міцної статури. Відгукнувся Юрген Брандес із Берліна. Він працював програмістом у компанії "Сіменс", серед колег був відомий збоченими нахилами.

Брандес приїхав до Майвеса. Випив велику кількість спиртного і знеболювального. Спочатку канібал відрізав йому статевий орган. Пораненого залишив у ванній, сам почав читати науково-фантастичну книжку "Зоряний шлях". Потім перерізав гостеві горло, тіло розчленував і склав у холодильник. Їв його протягом 10 місяців.

2002 року Армін почав шукати нову жертву. На оголошення відгукнулися понад 400 людей, один заявив у поліцію. Поліцейські обшукали будинок Майвеса. Знайшли відеозапис убивства й залишки людського м'яса. Суд дав йому вісім із половиною років в'язниці за вбивство з необережності. 2006-го переглянув вирок — присудив довічне, бо вбивство назвали навмисним.

Під час судового процесу ­Майвес став знаменитістю. Про нього ­зняли фільм, планував написати книжку. В Німеччині живе більш як сотня людоїдів, казав Армін.

Розповідав, що аби з'їсти перший шматок, прикрасив стіл найдорожчою скатертиною і столовим приладдям, запалив свічки. Із м'яса Брандеса ­приготував стейк, їв із картоплею і вином.

Психіатри встановили, що Майвес страждає від комплексу нестачі уваги. Людоїдські бажання пояснили прагненням перейняти на себе життя жертви, злитися з нею.

Канібал відбуває покарання в спеціальній в'язниці Кассель ІІ. За 11 років йому сім разів дозволили прогулятися вулицею.

— Ми одягаємо на Арміна кепку та сонцезахисні окуляри, щоб ніхто не впізнав. Його супроводжують двоє офіцерів. Задля безпеки, перевозимо його в інше місто, — розповідають наглядачі.

2013-го Майвес покаявся, свій учинок назвав ненормальним. Став вегетаріанцем, очолив відділення партії зелених.

Зараз ви читаєте новину «Канібал їв знайомого протягом 10 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі