вівторок, 08 лютого 2011 06:45

Канделарія Родрігес відсвяткувала 126-й день народження

Автор: фото з сайта www.msnbc.msn.com
  Кубинка Канделарія Родрігес їсть святковий торт
Кубинка Канделарія Родрігес їсть святковий торт

— Не скажу, що все життя було казкове. Але кожен день приносить щось нове. І я щаслива, що живу, — розповідає Хуана Батіста де ла Канделарія Родрігес. У середу вона відсвяткувала 126-й день народження. Родина вітала іменинницю квітами і величезним тортом.

Народила трьох дітей, двоє померли. Має шестеро онуків, 15 правнуків і чотирьох праправнуків. Торік Канделарія подала заявку до Книги рекордів Гіннеса, щоб її визнали найстарішою жителькою планети. Видавництво дотепер цього не зробило.

Кубинка народилася 2 лютого 1885-го у селі Санта-Роза на сході країни, дотепер там живе. Була другою дитиною у багатодітній сім'ї, мала 12 братів і сестер. Мати довгожительки померла 100-річною, батько дожив до 96.

— Коли я народилася, люди не знали стільки хімії, як тепер. Екологія була краща. Повітря пахло свіжістю, а не автомобільним димом. Їла завжди багато м'яса. Особливо люблю смажене, зі спеціями. Зараз можу їсти лише варене, бо нема зубів, — розповідає. — Але головне не це. Щоб довго жити, треба любити. Моє серце завжди було сповнене любові до рідних і друзів.

Канделарія Родрігес говорить, що має прекрасне здоров'я, лише останнім часом погіршується зір. Через це рідко виходить із дому.

1 лютого в американському штаті Техас померла Юніс Сенборн — найстаріша жителька планети, за Книгою рекордів Гіннеса. Їй було 114 років.

Зараз ви читаєте новину «Канделарія Родрігес відсвяткувала 126-й день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі