пʼятниця, 29 серпня 2008 17:23

Камбоджійські пацюки подорожчали вчетверо

У Камбоджі, одній із найбідніших країн світу, ціни на продукти за останній рік зросли на 37%. Тому основою раціону камбоджійців є щурятина. Кілограм м"яса гризунів коштує менше долара, утричі дешевше за яловичину. Курятину в країні не їдять через побоювання пташиного грипу.

Однак і щуряче м"ясо може стати недоступним для бідняків. Значні партії продукту закуповує сусідній В"єтнам. У цій країні щурятину вважають делікатесом. Існують рецепти приготування м"яса гризунів зі 150-річною історією. За ранок вуличний торговець може продати 60 кг живих пацюків. Щодня в країні реалізують тонну гризунів. Через великий попит щурятина подорожчала вчетверо.

За рахунок гризунів намагаються вирішити продовольчу проблему й в Індії. Основним у раціоні індійців є рис. Через інфляцію ціни на нього зросли. Влада запропонувала вживати щуряче м"ясо. В Індії цих гризунів багато. Їх зграї з"їдають чи не половину запасів зерна.

— Поїдання щурів уб"є двох зайців — урятує зерно від гризунів та одночасно збільшить його запаси, — заявляє політик Віджай Пракаш.

Індійська влада запропонувала включити багате білками щуряче м"ясо до меню ресторанів. Але повари від пропозиції відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Камбоджійські пацюки подорожчали вчетверо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі