вівторок, 14 жовтня 2008 18:12

Йорг Хайдер загинув у аварії

  Ультраправого політика Йорга Хайдера називали вірогідним кандидатом на посаду нового голови австрійського уряду
Ультраправого політика Йорга Хайдера називали вірогідним кандидатом на посаду нового голови австрійського уряду

Австрійський політик 58-річний Йорг Хайдер загинув у автомобільній аварії в місті Клаґенфурт на півдні країни. Хайдер очолював ультраправу партію "Союз за майбутнє Австрії". На останніх дострокових парламентських виборах його партія посіла четверте місце.

Аварія сталася 11 жовтня. Зранку політик їхав за кермом службового автомобіля. У машині був сам. Придорожні камери зафіксували, що Хайдер вдвічі перевищив дозволену швидкість. Їхав до 120 км/год.

Його автівка виїхала за межі проїжджої частини. Кілька разів перевернулася та розбилася. Політик отримав смертельні поранення голови та грудної клітки. Помер на місці.

Хайдер виступав проти Європейського Союзу та імміграції. Неодноразово з"являвся на профашистських мітингах. Дозволяв своїм підопічним видавати неонацистську літературу. Кілька років виношував ідею реабілітувати нацистських злочинців. У своїх промовах заперечував Голокост.

Попри це в Австрії Йорг Хайдер був одним із найпопулярніших політиків. Його розглядали як можливого кандидата на посаду нового голови уряду. У Хайдера залишилися дружина, з якою прожив понад 30 років, та дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Йорг Хайдер загинув у аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі