неділя, 11 березня 2007 15:17

Ізраїльські гомосексуалісти одружуються за кордоном

Автор: фото: REUTERS
  Лесбіянки Дорі Рівкін-Розенбаум (на задньому плані праворуч) та її партнерка Раві (ліворуч) граються зі своїми прийомними дітьми Шірою та Надавом у власному домі в ізраїльському місті Єрусалимі
Лесбіянки Дорі Рівкін-Розенбаум (на задньому плані праворуч) та її партнерка Раві (ліворуч) граються зі своїми прийомними дітьми Шірою та Надавом у власному домі в ізраїльському місті Єрусалимі

Дорі та Раві Рівкін-Розенбауми — лесбіянки. Вони живуть разом у Єрусалимі вже 12 років.

За цей час пара всиновила двох дітей — дівчинку Ширу та хлопчика Надава. Однак офіційно побратися жінки не можуть: одностатеві шлюби в Ізраїлі заборонені. Тому вони провели свою власну церемонію, де присяглися одна одній у вірності.

Гомосексуальних пар у країні чотири тисячі. Наприкінці минулого року ізраїльський Верховний суд розробив законопроект, який дозволив би лесбіянкам та геям закріплювати свої стосунки юридично. Проте парламентарі його не підтримали.

У найвищому законодавчому органі країни, кнесеті, значний вплив має Ортодоксальна єврейська партія. Її прихильники вважають ідею одностатевих шлюбів гріховною.

Тому такі пари їдуть одружуватися в інші країни. Приміром чоловіки Йосі Бен-Арі і Лорен Шуман торік побралися в Канаді. Там узаконювати гомосексуальні подружжя дозволили ще 2003-го. Йосі та Лорен взяли на виховання маленького хлопчика. Зараз планують повернутися на батьківщину.

Одностатеві шлюби, укладені за кордоном, в Ізраїлі вважаються законними. Таку постанову прийняли у листопаді минулого року. Країна стала першою у світі, яка не легалізувала гомосексуальні одруження, однак визнає укладені в іншій державі.

Представники влади відразу запевнили, що гомосексуальних шлюбів у країні ніколи не проводитимуть. А закон прийняли, щоб легше було вести перепис населення.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські гомосексуалісти одружуються за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі