понеділок, 19 січня 2009 18:37

Ізраїль і Палестина оголосили перемир"я

18 січня Ізраїль в односторонньому порядку припинив військові дії проти Палестини.

Пауза триватиме три тижні або ж до першої провокації з боку ворогуючої сторони. Про надання Палестинській автономії незалежності в заяві не йдеться. Ізраїльські війська виходять із сектору Газа. Однак  залишаються неподалік кордону.

Лідери ісламістського руху ХАМАС, що нині при владі в Палестині, перемир"я прийняли. Вони готові зупинити війну на тиждень. При цьому оголосили, що перемогли у збройному протистоянні.

— Всевишній дарував нам велику перемогу не для якоїсь фракції, не для однієї з партій або території, а для всього нашого народу, — заявив у телевізійному зверненні до палестинців голова ХАМАС Ісмаїл Ханія. — Ми зупинили агресію ворога, якому не вдалося досягти жодної зі своїх цілей.

Місяць тому закінчилося останнє піврічне перемир"я між Ізраїлем і Палестиною. Сторони одразу перейшли до збройного конфлікту. В результаті протистояння Ізраїль втратив 10 військових та трьох цивільних громадян. У секторі Газа під час повітряних і наземних бомбардувань загинули понад 1200 мирних палестинців. Більшість із них — жінки й діти.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль і Палестина оголосили перемир"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі