пʼятниця, 24 вересня 2010 05:32

Із музею виходять через вухо Гулівера

Автор: фото: REUTERS/Petar Kujundzic
  Відвідувачі стоять біля гігантської фігури Гулівера в парку Чаоянг у Пекіні.  Всередині можна побачити як б’ється серце і рухаються легені
Відвідувачі стоять біля гігантської фігури Гулівера в парку Чаоянг у Пекіні. Всередині можна побачити як б’ється серце і рухаються легені

У китайській столиці Пекіні відкрили пересувний музей у найбільшій надувній фігурі у світі — 60-метровому Гулівері. У ньому можна детально роздивитися будову людського тіла. Фігуру створила торік тайванська мистецька група "Пейпевіндміл". Конструкцію встановили у парку в місті Тайчжун на заході Тайваню. На виготовлення витратили $30 тис. Музей став настільки популярним, що наприкінці вересня його перевезли у Пекін.

Власники музею розповідають, що найчастіше до них приходять школярі. Вхід коштує 90 юанів (106 грн. — "ГПУ").

— Це дорого, але за одне відвідування деякі діти дізнаються більше, ніж за курс анатомії. Екскурсії проводять фахівці, — каже Че Чжен, представник "Пейпевіндміл".

Заходять у музей через двері на підошві велетня. Всередину тулуба відвідувачі потрапляють через товсту кишку, далі мандрують по шлунку, легенях, дістаються до серця. Виходять через вухо.

— Наступного разу, коли хтось мене запитає, де в мене кишки, без вагань відповім, — говорить Дай Лінь, учень шостого класу. — Я вражений — кістки мають розмір телеграфних стовпів. Стрибав по зубах, як по сходах.

"Мандри Гулівера" написав у XVIII ст. Джонатан Свіфт. Його герой потрапляв у країну ліліпутів, велетнів, острів Лапуту і країну розумних коней.

Зараз ви читаєте новину «Із музею виходять через вухо Гулівера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі