середа, 28 листопада 2007 17:42

Із голови індійця дістали автобусний поручень

  Коли металевий штир пробив голову 18-річному Манішу, він навіть не знепритомнів. Лікареві він сказав: ”Заберіть цю кляту штуку з моєї голови!”
Коли металевий штир пробив голову 18-річному Манішу, він навіть не знепритомнів. Лікареві він сказав: ”Заберіть цю кляту штуку з моєї голови!”

Маніш Райпурохіт, 18 років, з індійського штату Андра Прадеш їхав автобусом, коли в нього врізалася вантажівка. Метровий поручень відірвався від кріплення й наскрізь пробив хлопцеві голову: ввійшов через лоб над носом і вийшов за щелепою в кількох міліметрах від спинного мозку. Штир пришпилив юнака до сидіння.

Та Маніш не помер. І навіть не знепритомнів. Він пам"ятає, як поручень пробив голову і як він голосно кричав, чекаючи на рятувальників.

— Я з усіх сил кликав на допомогу, — розповідає Райпурохіт. — Біль був страшний.

Рятувальникам не одразу вдалося звільнити хлопця. Йому довелося самотужки трохи підвестися, "проїхавши" штирем угору, аби його могли відрізати. Потім із металевим поручнем у голові він вийшов із автобуса.

Маніша годину везли до найбільшого шпиталю, причому не машиною, а триколісним візком, який тягнув рікша. Однак лікарі сказали, що не можуть допомогти. Хлопця ще три години транспортували до приватної клініки в Бангалорі. Там хірурги витягли штир і обробили рану. Поручень дивом не ушкодив важливих нервів та органів.

— Перше, що він сказав: "Заберіть цю кляту штуку з моєї голови!" — розповідає хірург Шаран Патіл. — Це справжнє диво, що штир не зачепив жодної життєво-важливої частини мозку.

Із металевим поручнем у голові хлопець вийшов із автобуса

Аварія сталася в лютому цьогоріч. Після того Маніш постійно лікувався. Улітку він підхопив інфекцію, що ледь не призвела до смерті. Однак хлопець поборов недугу. Нині він повністю одужав. Дірка в голові зажила. Щоправда, Манішеві важко розмовляти, бо штир зачепив горло.

Приблизно тоді ж, як Маніш потрапив в аварію, 19-річний австралієць іранського походження Шафік ель-Фахрі відпочивав із друзями в нічному клубі Мельбурна. Під час вечірки він посварився з приятелем Лайамом Пертом, 20 років. Той не довго думаючи схопив стільця і вдарив ним ель-Фахрі по голові.

Металева ніжка пройшла через ліву очну яму і вийшла через шию юнака. Він знепритомнів і не пам"ятає, як опинився в лікарні. Там п"ятеро хірургів оперували ель-Фахрі три години.

Медики зберегли не лише його життя, але й зір — ніжка стільця на вході в очну яму змістила око вбік. Австралієць одужав майже через місяць після пригоди. Нині його зір відновився на 95%.

Зараз ви читаєте новину «Із голови індійця дістали автобусний поручень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі